Większość problemów w panelu admina wynika z kontroli, które platforma wykonuje przy każdym żądaniu: kim jesteś, do którego obszaru roboczego należy adres, co może Twoja rola, które funkcje są włączone i na co pozwala Twój plan.
Logowanie się nie udaje
„Podane dane logowania są nieprawidłowe.” oznacza, że adres e-mail albo hasło jest błędne albo konto nie należy do tego obszaru roboczego. Logowanie sprawdza tylko konta obszaru roboczego, do którego należy adres w Twojej przeglądarce, więc te same dane logowania nie działają w domenie innego obszaru roboczego.
Po pięciu nieudanych próbach dla tego samego adresu e-mail z tego samego połączenia logowanie zostaje na krótko zablokowane, a komunikat podaje, ile sekund trzeba odczekać. Właściciel konta może też otrzymać e-mail bezpieczeństwa o zablokowanych próbach, najwyżej raz na 15 minut.
Link do resetu hasła
Nie pamiętasz hasła? zawsze odpowiada „Jeśli do tego adresu e-mail jest przypisane konto, wysłaliśmy link do zresetowania hasła.” Ze względów bezpieczeństwa odpowiedź jest taka sama niezależnie od tego, czy konto dla tego adresu istnieje. Link do resetu jest ważny przez 60 minut. Wygasły albo już użyty link kończy się komunikatem „Ten token resetowania hasła jest nieprawidłowy.”
E-maila Zresetuj hasło nie można wyłączyć. Jeśli nie dociera, zobacz Dostarczalność e-maili.
Kody dwuskładnikowe są odrzucane
Błędny kod pokazuje „Ten kod jest nieprawidłowy. Spróbuj ponownie.” Po pięciu błędnych kodach próba kończy się komunikatem „Too many invalid codes. Please log in again.” (za dużo nieprawidłowych kodów, zaloguj się ponownie), a kolejne kody dla tego konta są odrzucane przez maksymalnie 15 minut.
Kod wysłany e-mailem wygasa po 10 minutach. Bez aplikacji uwierzytelniającej wybierz Użyj kodu odzyskiwania i wpisz jeden z kodów odzyskiwania, które zapisano. Każdy działa raz.
Gdy w Ustawienia > Zespół i role włączone jest Administratorzy muszą używać uwierzytelniania dwuskładnikowego, właściciele i admini bez drugiego kroku są przekierowywani na kartę bezpieczeństwa w swoim profilu i nie mogą kontynuować, dopóki go nie skonfigurują. Tylko właściciel może zmienić to ustawienie.
Logowanie przez Google się nie udaje
- Brak przycisku Google na stronie logowania oznacza, że Zezwól na logowanie przez Google jest wyłączone w Ustawienia > Zaloguj. Jeśli zostanie wyłączone, gdy ktoś się loguje, zobaczy „Logowanie przez Google jest teraz niedostępne.”
- „Żadne konto nie pasuje do tego adresu Google. Zamiast tego zaloguj się e-mailem i hasłem.” pojawia się, gdy żadne konto tego obszaru roboczego nie używa tego adresu Google, a Włącz stronę rejestracji jest wyłączone. Przy włączonej rejestracji zamiast tego tworzone jest nowe konto członka.
- „Twój adres e-mail Google nie jest zweryfikowany. Zweryfikuj go w Google i spróbuj ponownie.” oznacza, że Google nie potwierdził adresu.
„Nie masz dostępu do tego obszaru roboczego.”
Logowanie się udało, ale Twoje konto nie jest powiązane z obszarem roboczym, którego adres otworzono. Otwórz adres własnego obszaru roboczego albo poproś jego właściciela o zaproszenie do zespołu.
Jeśli Twój obszar roboczy ma własną domenę, otwarcie go przez subdomenę platformy przekierowuje Cię na Twoją domenę. Strony logowania i Ustawienia > Domena logowania pozostają dostępne pod oboma adresami, więc możesz poprawić ustawienie domeny. Zobacz Domena platformy i własne domeny.
Brakuje pozycji menu lub strony
Społeczność, Kursy, Huby, Wydarzenia i Płatności pojawiają się w pasku bocznym tylko wtedy, gdy funkcja jest włączona. Otwarcie strony funkcji, która jest wyłączona, przenosi Cię na dashboard z komunikatem „Ta funkcja nie jest włączona dla Twojej firmy.” Jeśli funkcja jest wyłączona w Twoim obszarze roboczym, włącz ją w Ustawienia > Funkcje.
Ustawienia pojawiają się tylko dla ról z uprawnieniem Zaktualizuj ustawienia platformy. Inne strony wymagają własnych uprawnień. Bez nich nastąpi przekierowanie z komunikatem „Nie masz uprawnień do tej akcji.” Poproś właściciela o rolę, która je obejmuje, zobacz Zespół i uprawnienia.
Osiągnięto limit planu
Twój plan ogranicza między innymi liczbę członków, członków zespołu, kursów, hubów, forów i wydarzeń. Gdy limit zostanie osiągnięty, utworzenie kolejnego elementu otwiera okno, na przykład „Osiągnięto limit członków” z „Zmień plan na wyższy, aby dalej korzystać z tej funkcji.” Wydarzenia pokazują „You have reached your event limit for this plan.” (osiągnięto limit wydarzeń w tym planie). Zwolnij miejsce albo zmień plan w Ustawienia > Rozliczenia.
Te same limity obowiązują w koszu: usunięty kurs, hub, forum albo wydarzenie można przywrócić tylko wtedy, gdy jesteś poniżej limitu dla tego typu, więc najpierw zwolnij miejsce albo zmień plan. Przywracanie wymaga uprawnienia Zarządzaj koszem. Zobacz Kosz: przywracanie usuniętych treści.
Twój obszar roboczy jest ograniczony lub wstrzymany
Gdy okres próbny kończy się bez planu, obszar roboczy przechodzi w stan ograniczony, a baner pokazuje „Okres próbny zakończony. Tworzenie nowych treści jest wstrzymane.” Jeśli Płatności są włączone, baner pokazuje „Okres próbny zakończony. Tworzenie nowych treści i przyjmowanie zamówień jest wstrzymane.” Jego przycisk Zmień plan otwiera Wybierz plan, aby kontynuować. Twoje treści, członkowie i ustawienia zostają. Dopóki nie wybierzesz planu, tworzenie nowych treści jest wstrzymane, a Twój publiczny checkout nie przyjmuje nowych zamówień. Twoi członkowie zachowują pełny dostęp. Plan może wybrać tylko właściciel konta.

Jeśli w okresie karencji po okresie próbnym nie zostanie wybrany żaden plan albo płatna subskrypcja się zakończy, dostęp do panelu admina zostaje wstrzymany. Każda strona admina pokazuje wtedy Twoja subskrypcja się zakończyła, a dostępne pozostają tylko Reaktywuj plan, strony rozliczeń i Wyloguj. To wstrzymanie nie dotyczy członków.
